Gesprek Lonneke Jans – Cubiss

Op 14 november 2013 zijn we in gesprek gegaan met Lonneke Jans, adviseur onderzoek bij Cubiss. Cubiss is een instelling die bibliotheken en maatschappelijke organisaties ondersteunt op het gebied van onder andere beleid- en organisatieontwikkeling door het leveren van innovatieve producten, diensten en adviezen. Lonneke is als adviseur onderzoek werkzaam bij Cubiss en heeft in 2013 meegewerkt aan het project ‘medewerker 3.0’.

download

Lonneke Jans – Adviseur onderzoek bij Cubiss

Het project bestond uit drie bijeenkomsten met als doel om bibliotheekmedewerkers de ‘3.0’ richting te wijzen. De provincie was opdrachtgever en centraal stonden de termen ‘medewerkers’ en ‘innovatie’. Het eerste idee voor het project was om de bibliotheekmedewekers naar 3.0 werken en denken te leiden, maar al snel werd duidelijk dat dat doel te hoog gegrepen was en werd het doel om de bibliotheekmedewerkers kennis te laten maken met facetten van het 3.0 werken en denken. De drie bijeenkomsten die werden georganiseerd vonden plaats bij Piet Hein Eek in Eindhoven, een inspirerende en innovatieve ruimte. De bijeenkomsten startten met een inlooplunch, waarna een spreker – onder andere Menno Lanting (schrijver van het boek Iedereen ceo) – de middag opende. In groepjes werd doorgepraat over het onderwerp. 

Alle communicatie over het project en de bijeenkomsten verliep via LinkedIn en de rapportage is via Prezi gegaan. In de eerste instantie hebben de organisatoren voor het bereiken van deelnemers gekeken naar hun eigen netwerk. Het doel van de bijeenkomsten was om mensen persoonlijk te raken en te laten denken: ‘hier wil ik iets mee’, waardoor ze de volgende keer terug zouden komen mét mensen uit hun eigen netwerk. En zo ging het. Mensen kwamen de volgende bijeenkomst enthousiast terug. Verder wordt de LinkedIn pagina gebruikt om ideeën te plaatsen met betrekking tot het onderwerp 3.0.
We hebben uit het gesprek veel inspiratie kunnen halen en ideeën en adviezen om verder over na te denken. Eén daarvan is: ‘practice what you preach’. We willen niet alleen het 3.0 werken en denken verkondigen, maar ook zelf ervaren en uitleven. Dit heeft ons ertoe gezet om alles wat we doen, denken en schrijven op deze site te publiceren. Daarnaast zijn we ons in het gesprek bewust geworden van het feit dat de weg het resultaat is. Alles wat we nu doen en leren is al onderdeel van het uiteindelijke resultaat en is van waarde. We zijn het gesprek uitgegaan met veel inspiratie, enthousiasme en stof tot nadenken.

Advertenties

2 thoughts on “Gesprek Lonneke Jans – Cubiss

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s