Bijeenkomst 15 mei + afronding scriptie

Op donderdag 15 mei hebben we weer een gesprek gehad met onze begeleider, Hans van Driel. Ongeveer eens per maand zien we elkaar om de voortgang te bespreken en om samen na te denken over wat goede vervolgstappen zijn in ons project en proces. De bijeenkomsten zijn voor mij en Pieter altijd heel verhelderend en inspirerend: we gaan vrolijk en vol ideeën weer weg.

We naderen het einde van ons scriptie-proces en in het gesprek van 15 mei hebben we ons gericht op de afronding van de scriptie. We hebben al veel online staan en de komende (en laatste) weken richten we ons ook niet meer zozeer op de omvang, maar op de inhoud van de scriptie en website. We willen de inhoud duidelijker formuleren, taaltechnisch verbeteren en zorgen dat de lezer met gemak en plezier ons project kan volgen. In het gesprek van 15 mei hebben we van Hans tips gekregen voor verbeteringen, maar als je nog meer tips hebt zijn deze natuurlijk meer dan welkom! (Via een reactie op deze website of in een mail naar cultuurmanagement3.0@gmail.com). Daarnaast schrijven we gericht mensen aan die werkzaam zijn bij culturele instellingen met de vraag of ze willen kijken naar de aanbevelingen die wij doen betreffende vernieuwend werken. We hopen dat zij vanuit hun achtergrond en organisatie willen kijken of onze aanbevelingen aan zouden kunnen slaan. Deze feedback gaan we na volgende week verwerken.

Een van de dingen waar we in ons project veel mee te maken hebben is het verschil in schrijfstijl dat Pieter en ik hanteren. Dit is heel logisch aangezien we allebei ook anders praten en denken, maar het kan voor de lezer wellicht storend zijn. We hebben er voor gekozen om veel dingen onder onze eigen naam te plaatsen, dingen die door Pieter zijn geschreven worden gepubliceerd door ‘pieterdonkers’ en werken van mijn hand worden gepubliceerd door ‘mmdejong90’. Er zijn ook dingen die we echt samen hebben geschreven en deze worden gepubliceerd door het gezamenlijke account: ‘cultuurmanagement3punt0’. We proberen het verschil in schrijfstijl te beperken door elkaars stukken kritisch te lezen en eventueel te verbeteren, maar echt voorkomen kunnen we het niet.

De blogs die in de afgelopen weken zijn verschenen (de best practices, de beschrijving van de 7I’s) zijn inmiddels verbeterd naar aanleiding van feedback van Hans. Concrete veranderingen zijn de bullitpoints aan het einde van elk portret en de leesbaarheid van de blogs door het gebruik van meer witregels en tussenkopjes.

Ook hebben we in het gesprek het einde van onze scriptie besproken. Zoals gezegd komt het einde in zicht: op 15 juni willen we de definitieve versie van de scriptie online zetten (ja, online! We leveren niets in op papier!) en op 26 juni zullen we onze scriptie presenteren en verdedigen. Dit zal plaatsvinden op de Universiteit van Tilburg (precieze locatie nog onbekend) van 15.00 uur tot 17.00 uur. Als je hier graag bij wilt zijn, voel je vrij! Laat een reactie achter of mail ons, dan laten wij je de precieze locatie weten.

Ik verbaas me er over dat we al een half jaar bezig zijn met dit project (eind oktober hadden we het eerste gesprek met z’n drieën) en dat ik er dagelijks nog met zoveel plezier aan werk. Altijd heb ik gedacht dat de scriptieperiode een vreselijke tijd zou zijn, waarbij je na een paar maanden scheldend achter de computer je weer door een dag probeert te werken. In ons geval is niets minder waar. Een heel interessant onderwerp, een fijne en inspirerende begeleider en een heel gezellige en motiverende ‘scriptiebuddy’ zorgen ervoor dat dit de leukste periode is in mijn zesjarige studietijd. Hans en Pieter, bedankt!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s